08/07/2014 Pas Question - Kernkabinet van 7 juli: Pas Question veroordeelt de hypocrisie van cdH

Beste vrienden, beste Brusselaars,

Tijdens de vergadering van het kernkabinet gisteren waren we getuige van een zoveelste schijnvertoning, waarbij cdH haar onvoorstelbaar misprijzen voor de Brusselaars nogmaals tentoonstelde. Melchior Wathelet heeft er zijn voorstellen voor een aangepast Wathelet-plan ("Wathelet-bis") ingetrokken, evenwel zonder de onmiddellijke intrekking van zijn oorspronkelijk plan dat van kracht is sinds 6 februari te eisen. Zo'n moratorium is nochtans de enige maatregel die voor iedereen aanvaardbaar is!

In haar perscommuniqué hieronder klaagt de burgerbeweging Pas Question de hypocrisie en het gebrek aan verantwoordelijkheid van cdH aan, nochtans de partij die het probleem veroorzaakt heeft. De partij cdH toont aan dat ze niet in staat is een oplossing voor het probleem te bedenken en dit ondanks het engagement van mevrouw Milquet. Bovendien probeert cdH de schuld in de schoenen van de Vlaamse partijen te schuiven waardoor het probleem nog meer dreigt te communautariseren terwijl er net sereniteit nodig is om tot een oplossing te komen.

Tegelijkertijd probeert Benoît Cerexhe, cdH-burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, ons te doen geloven dat hij zich inzet voor de belangen van de inwoners van zijn gemeente. In werkelijkheid kunnen die bewoners hem niets schelen en is hij enkel bang dat een moratorium van het Plan Wathelet ervoor zou zorgen dat er weer meer vliegtuigen zouden vliegen boven zijn eigen woning te Stockel (deelgemeente van SPW).

Deze partij spot met de Brusselaars en deinst er niet voor terug het risico te nemen dat de vliegtuigen nog jaren lang boven Brussel zullen blijven vliegen.

Ondertussen heeft de voorzitter van de FOD Mobiliteit, de federale administratie die het vliegverkeer monitort, gisteren in het journaal van RTL eveneens de opschorting van het Plan Wathelet gevraagd. De diensten van de heer Wathelet worden immers geconfronteerd met allerlei fouten en problemen veroorzaakt door dit plan.

We laten ons niet doen!

De burgerbeweging Pas Question